Čo nezabudnúť zobrať si do pôrodnice?

Príprava tašky do pôrodnice je veľmi dôležitá, pretože môže pomôcť uľahčiť stres a nervozitu spojenú s cestou do nemocnice.

Keď sa blíži termín pôrodu, mnoho budúcich mamičiek sa začne zaoberať otázkou: "Čo si zobrať do pôrodnice?" Príprava tašky do pôrodnice je veľmi dôležitá, pretože môže pomôcť uľahčiť stres a nervozitu spojenú s cestou do nemocnice. Nižšie nájdete zoznam vecí, na ktoré by ste nemali zabudnúť.

Osobná hygiena a komfort

Oblečenie: Nezabudnite na pohodlné oblečenie na spanie a prechádzku po nemocnici. Viacvrstvové oblečenie je ideálne, pretože teploty v nemocnici sa môžu líšiť. Pyžamo s prístupom na kojenie a pár pohodlných podprseniek na kojenie sú tiež užitočné.

Toaletné potreby: Základné toaletné potreby ako zubný kefka a pasta, šampón a sprchový gél, balzam na pery a vlhčené obrúsky sú nevyhnutné.

Ostatné: Vreckovky, ručník, pohodlná obuv (ako sú žabky na prechádzku po nemocnici), vankúš na dojčenie pre pohodlné kojenie a možno aj vlastný vankúš pre zvýšený komfort. Tiež je dobré mať pri sebe sanitárne vložky.

Pre bábätko

Oblečenie: Je dobré mať pri sebe niekoľko kúskov oblečenia pre novorodenca, ako sú bodyčká alebo dupačky, ponožky, čiapka a plienky.

Potreby pre kojenie: Ak plánujete kojiť, môže byť užitočné mať pri sebe vankúš na dojčenie, krém na prsníky a podložky do podprsenky.

Dokumenty a iné dôležité veci

Dokumenty: Preukaz totožnosti, karta poistenca, preukaz tehotenstva a iné relevantné zdravotnícke dokumenty.

Jedlo a pitie: Niektoré nemocnice poskytujú jedlo, ale môže byť užitočné mať pri sebe niečo na zahryznutie alebo pitie, ako sú voda, čaj, ovocné tyčinky alebo sušienky.

Zábava: Kniha, časopisy, telefón alebo tablet s nabíjačkou. Tieto veci môžu pomôcť zmierniť nervozitu a nudu.

Náramok pre novorodenca: Ak máte vlastný náramok pre novorodenca, nezabudnite ho zobrať so sebou.

Príprava tašky do pôrodnice je veľmi dôležitá a môže výrazne prispieť k pohodlnému a bezstarostnému pôrodu. Každá mamička je však iná a tak je možné, že tento zoznam bude treba upraviť podľa individuálnych potrieb a preferencií. Čo je najdôležitejšie, pamätajte na to, že idete na jedno z najkrajších dobrodružství vo svojom živote!

vytvorený:

0+
ZÁKAZNÍKOV
0+
PRODUKTOV
...

Doprava zadarmo

nad 329 €

...

Podpora

pracovné dni 08:00-18:00

...

Spoľahlivosť

Na nás sa môžete spoľahnúť

Povedali o nás

Lucia Strašková

Som maximálne spokojná. Skvelá komunikácia počas celej doby.

Eva Molnárová

Boli veľmi ochotní poradiť a majú profesionálny prístup.